måndag 13 juli 2009

Det har hänt massor nu


Först har vi lagt ut alla armeringsnät på huset. På kortet håller vi på att justera näten samt lägga ut distansklossar under. Efter det så blev det en hel del att naja (ståltråda) fast. Näten måste ju sitta ihop med kantbalkarna och med varandra så de inte rubbas ur läge medans vi gjuter.


När det var klart så återvände vi till garaget. Vi satte ut alla sockelelement. Där det saknas element är där garagedörrarna ska vara. Där ska vi lägga en kantplåt så inte grunden blir förstörd när vi kör in och ut bilar. Sen ska vi även gjuta en liten avsats in till garaget så att när gruset på uppfarten sjunker så blir det inte för högt in.
.

Nästa sak som hände var att sockelelementen runt huset kom på plats. Efter det så sattes gjutformarna ut. De används för att hålla elementen på plats under gjutningen. De spänns upp med reglar mot en av alla bräder som grävaren tryckte ner i marken.

I tisdags och onsdags förra veckan så var vår rörmokare på plats. Han och far lade ut och satte fast alla vattenrör och golvvärmeslingor. Rörmokaren tipsade oss om att lägga in rör för kylfläktar, vilket vi gjorde. När man har bergvärme så kan man köpa till en apparat som man kopplar till bergvämepumpen och på sommaren kan man då få kyla istället från berggrunden. Vi sätter inte in det nu men kanske i framtiden. Då är det skönt om det redan är på plats.


Denna härva med rör är faktiskt till golvvärmen. Här kommer alla slingorna upp till systemet och termostaten. Det skulle vara kul att veta hur många meter rör som gick åt.

Inga kommentarer: