söndag 14 juni 2009

Skitväder

Jag brukar gilla regn men inte nu. I fredags gjorde vi inget för att det regnade. Och inte heller idag. Vi trodde det skulle lätta fram emot eftermiddagen, men inte. I går hände destomera. Grävaren öch far var på plats klockan 7. Vi kom lite senare, vid 8.30 ungefär. Vi hann grusa i princip hela huset. Samtidigt som jag och far kollade höjden och rakade så gick Nicke med vibbplattan. Samarbetet funkade skitbra denna gång. När vi gjorde garaget så visste ju inte jag och Nicke hur man gjorde så det tog längre tid. Jag tror grävaren oxå var mer nöjd denna gång. Han satt ju kvar i traktorn nästan hela tiden jämfört med förra gången då han var ur och hjälpte till. Det är bra att "testa" först på garaget så huset blir bättre. Nej då. Garaget tar bara en stund längre för alla instruktioner vi behöver få.

Vi hade en lunchgäst oxå, nämligen Gilbert från Uganda. Vi träffades 1998 i samband med ett Rödakorsläger. Gilberg och en tjej som heter Rosette kom till Sverige och stannade i tre veckor. Rosette bodde hemma hos mig och mina föräldrar medan Gilberg bodde hos Larsson. Det var jättekul och efter det så har vi haft lite mailkontakt. När Larsson var ner till Uganda genom jobbet för några år sedan så träffade han dem igen. Nu är Gilbert färdig läkare och är i Sverige igen för att läsa på Lunds Univeritet. Han ska läsa sin specialistutbildning här. Det var himla kul att träffa honom och vi ska försöka hinna med några träffar till innan han åker. Han ska iallafall fira midsommar med oss.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Catta .

Ni verkar ha en del att göra. Jättekul att läsa och se hur det går med erat bygge. Se till att Larsson också för göra lite nytta.
Man kanske kan få en liten rundvandring i höst om vi kommer ner.

Häls Sorselegänget