fredag 4 juli 2008

Hur vi hittade tomten

Vi började titta på hus för att se vad som fanns och vad vi ville ha. Vi hade inte tänkt köpa ett än men vi visste att vi ville hitta något i Tillberga. Min far hittade ett hus han tyckte vi skulle titta på. Det var på bara 55 km² men bättre läge i Tillberga skulle bli svårt att hitta. Vi åkte dit, tittade, ville ha det och vann budgivningen veckan efter påsk. Vi var överlyckliga och började planera för en utbyggnad. Sen fick vi problem. Säljaren sköt hela tiden upp påskriften av köpeavtalet. Suck. I efterhand visade det sig att hon aldrig hade velat sälja.

Nu började idéerna komma. Bredvid huset fanns en ödetomt. Kanske skulle vi luska lite. Sagt och gjort. Vi hittade ägaren och frågade om hon ville sälja. Det visade sig att hon och hennes man skulle ha byggt på tomten år 1990 men sedan blev han sjuk och det blev inte av. Ägaren träffade oss och tyckte tydligen om oss. Hon tyckte oxå det skulle bli skönt att bli av med tomten och roligt att vi ville köpa tomten för att bo där med vår son.

Hjälp. Vad har vi gett oss in på? Allt rullade på så fort att vi knappt hann tänka. Först tittade vi på klara hus, sen skulle vi köpa och bygga ut och nu står vi här med en tomt och ska bygga helt nytt. Håll tummarna för oss.

Inga kommentarer: